Foto: tas.org.rs

Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u tekvondu u Beogradu

Sport Autor: M.S. | 19:00 Četvrtak, 09 05 2024 Foto: tas.org.rs

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić svečano je danas u Hali 1 Beogradskog sajma otvorio Evropsko prvenstvo u tekvondu, koje će trajati do 12. maja.

Gajić je poželeo dobrodošlicu učesnicima Evropskog prvenstva u Srbiju zemlju sporta, državu koja je kroz ovaj sport doživela velike uspehe i posebne emocije.

Ministar sporta je podsetio na osvajanje zlatne medalje Milice Mandić u  na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine u tekvondu, koja je prva u istoriji naše države na najvećim svetskim sportskim takmičenjima.

Usledili su uspesi i medalje Tijane Bogdanović i Nadice Božanić, a sad imamo velika očekivanja od Aleksandre Perišić. Sad je vreme da se ispiše nova istorija jer je Srbija prvi put domaćin velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo, rekao je ministar sporta.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i predsednik Tekvondo asocijacije Srbije Dejan Burčula, ambasador Republike Koreje u Srbiji Đeung Li, vršilac dužnosti predsednika Evropske tekvondo unije Slavi Binev, proslavljena tekvondo reprezentativka i ambasadorka Evropskog prvenstva Milica Mandić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, kao i gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

Na Evropskom prvenstvu učestvovaće više od 650 takmičara, a Srbiju će predstavljati 15 takmičara.