Foto: bokserskisavez.rs

Veliki uspeh srpskih boksera i bokserki na EP u Beogradu

Sport Autor: M.S. | 09:16 Ponedeljak, 29 04 2024 Foto: bokserskisavez.rs

Srpski bokser Jovan Nikolić osvojio je titulu prvaka Evrope, pošto je sinoć u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 71 kilograma savladao Gruzijca Eškerhana Madijeva 4:1.

Rastko Simić, u kategoriji do 80 kilograma, osvojio je srebrnu medalju, nakon što je u finalu izgubio od Hrvata Gabrijela Veočića (5:0).

Srebro je osvojio i Dušan Veletić, u kategoriji +92 kilograma, koji je u finalu poražen od Španca Ajube Gadfe Drisi El Aisauija prekidom u drugoj rundi.

Srpski muški tim na ovom šampionatu osvojio je i šest bronzi - Rade Joksimović, Omer Ametović, Almir Memić, Vahid Abasov, Veljko Ražnatović i Sadam Magomedov.

Srpske bokserke Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova osvojile su zlatne medalje na šampionatu Evrope u Beogradu.

Ćirković je u finalu kategorije do 54 kilograma, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

Drugo zlato donela je Natalija Šadrina pobedom (4:1) protiv Ruskinje Nune Asatrijan, u kategoriji do 60 kilograma, a treće zlato Kristina Kaluhova, u kategoriji do 63 kilograma, pobedom (3:2) protiv Elene Babičeve iz Rusije.

Prethodno je Kristina Nađ Varga osvojila srebrnu medalju, u kategoriji do 48 kilograma, pošto je poražena u finalu od Ruskinje Julije Čungalakove.

Srpski ženski tim osvojio je još sedam bronzanih medalja, ukupno rekordnih 11 medalja na šampionatu Starog kontinenta.