Foto: tw/TennisChannel

Težak ŽREB za Đokovića na Rolan Garosu

Sport Autor: K.C. | 15:17 Četvrtak, 25 05 2023 Foto: tw/TennisChannel

Srpski teniser Novak Đoković je saznao rivale do projektovanog finala Rolan Garosa. Žrebom u Parizu određeni "kosturi", a Novak Đoković je treći nosilac.

Novaku će na startu turnira protivnik biti Amerikanac, Aleksandar Kovačević.

Đoković bi mogao u polufinalu da se sastane sa Karlosom Alkarazom ili Stefanosom Cicipasom, odlučeno je žrebom.

U Novakovom delu žreba je i Andrej Rubljov.

Novakov put izgleda ovako: prvo kolo Kovačević, drugo Marton Fučovič/Igo Grenije, treće kolo Luka Van Aš ili Marko Ćekinato, četvrto Hurkač ili Bautista Agut, Rubljov četvrtfinale, Alkaraz polufinale, Medvedev finale.

Podsetimo, Novak Đoković je prošle sezone stigao do četvrtfinala, pa brani 360 bodova.

Ukoliko bi Đoković osvojio titulu, vratio bi se na prvo mesto, na kojem je trenutno Karlos Alkaraz, ali bi ujedno postao i najtrofejniji teniser u istoriji sa 23 Grend slem trofeja i prestigao bi Rafaela Nadala, sa kojim je sada izjednačen sa po 22 titule.

Filip Krajinović će na startu igrati protiv Frensisa Tijafoa, Laslo Đere protiv Andreja Rubljova.

Prvi nosilac Karlos Alkaraz igraće na startu protiv kvalifikanta, a prva ozbiljnija prepreka mogla bi da mu bude u trećem kolu, kada bi mogao da se sastane sa Denisom Šapovalovim.

Podsetimo, Rafael Nadal, branilac trofeja i osvajač 14 titula na Rolan Garosu, neće ove godine igrati u Parizu zbog povrede.

Rolan Garos, drugi grend slem u sezoni, počinje u nedelju, na kome se igra za nagradni fond od 49.600.000 evra, od kojih će pobedniku pripasti 2.300.000.