Foto: crvenazvezdafk.com

U susret žrebu u Monaku

Sport Autor: M.S. | 19:20 Utorak, 29 08 2023 Foto: crvenazvezdafk.com

Rivale u grupnoj fazi Lige šampiona, fudbaleri Crvene zvezde će saznati u četvrtak od 18 časova nakon žreba u Monaku. Njihovo mesto je u trećem šeširu, a sa čak 13 timova koje potencijalno mogu da izvuku, nikada u istoriji nisu odmerili snage. 

Ono što je definitivno sigurno, to je da Crvena zvezda neće igrati protiv Šathjora, Salzburga, Milana i Lacija, dok su sve druge opcije u igri. Još uvek nije sigurno da li će Real Sosijedad ili Seltik biti u trećem ili četvrtom šeširu, ali za sada se zna kojih 26 klubova će definitivno učestvovati u Ligi šampiona. Danas i sutra, snage odmeravaju: Makabi Haifa - Jang bojs, Antverpen - AEK, Rakov - Kopenhagen, Molde - Galatasaraj, Rendžers - PSV, Braga - Panatenaikos. 
 
Od klubova protiv kojih mogu da se nađu u grupnoj fazi, nemaaju zvaničan susret sa: Mančester Sitijem, Seviljom, Fejnordom, Borusijom Dortmund, RB Lajpcigom, Portom, Real Sosijedadom, Njukaslom, Union Berlinom i Lensom. U teoriji su to još Antverpen, Rakov i Molde, ali oni prvo treba da prođu kvalifikacije. 
 
Za sada, šeširi izgledaju ovako: 
 
Prvi šešir: Mančester Siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika, Fejnord.
Drugi šešir: Mančester Junajted, Arsenal, Real Madrid, Atletiko Madrid, Inter, Borusija, RB Lajpcig, Porto.
Treći šešir: Crvena zvezda, Šathjor, Salzburg, Milan, Lacio.
Treći ili četvrti šešir: Real Sosijedad, Seltik.
Četvrti šešir: Njukasl, Union Berlin, Lens.
 
Ono što je sigurno, Zvezdu tokom jeseni čekaju nove spektaklularne utakmice.