Foto: fb/SerbianSports

Vaterpolisti Srbije RAZBILI Južnu Afriku

Sport Autor: M.S. | 10:36 Sreda, 19 07 2023 Foto: fb/SerbianSports

Reprezentacija Srbije slavila je protiv selekcije Južne Afrike rezultatom 30:5 u drugom kolu Svetskog prvenstva koje se održava u Fukuoki. 

Posle poraza od Španije Srbija nije propustila priliku da odradi dobar šuterski trening protiv slabog sastava Južne Afruke i tako u dobrom raspoloženju dočeka važan duel sa Crnom Gorom u petak u pet ujutru. Taj duel će rešiti pitanje drugog i trećeg mesta. Kuriozitet da su najslabiji tim u grupi oba sastava dobili sa 25 golova razlike.

Za Srbiju je to najubedljivija pobeda na svetskim prvenstvima i sa najvećim brojem postignutih golova.

Savezni selektor Uroš Stevanović je iskoristio priliku i odmorio Nemanju Ubovića i Vasilija Martinovića, šansu su dobili Marko Dimitrijević i Bogdan Gavrilović. Na golu je sve vreme bio Vladimir Mišović.

Razlika u klasi je bila očigledna. Srpski bekovi su lako osvajali lopte, redjale su se kontre, preko 10 golova je postignuto na taj način. Raspoloženi trio Rašović-Jakšić-Radulović upisao je 17 golova. U strelce se nije upisao samo Bogdan Gavrilović.

Srbija je 30 golova postigla iz 36 šuteva, Jakšić i Rašović 7-6, Radulović bez promašaja 5-5, Janković 3 -3. Igrač više 5-5, Milojević je oduzeo četiri lopte, Mišović je imao četiri odbrane iz devet udaraca prema golu, asistencija je bilo na pretek. Golmani Južne Afrike Madi i Mej su imali po jednu odbranu, ukupno šest posto, igrač više je bio 6-2 a udarci prema golu 21-5.

Utakmica protiv Južne Afrike je arhivirana, sve misli su okrenute prema Crnoj Gori. Srbija je danas pokazala ozbiljnost i pored slabog rivala. Nije bilo opuštanja i sve što je moglo da se izvuče iz utakmice ovakvog tipa je učinjeno. Ono pravo tek predstoji.