Foto: tw/Campazzoneta

Večeras četvrti meč FINALA ABA lige između Zvezde i Partizana

Sport Autor: K.C. | 06:08 Utorak, 20 06 2023 Foto: tw/Campazzoneta

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da spasu prvu meč-loptu večitog rivala Partizana, pobedom u trećoj utakmici, kada su smanjili na 2-1 u finalnoj seriji ABA lige.

Branilac titule je dobio prvu utakmicu na svom domaćem terenu, a danas od 19 sati se u Pioniru igra četvrti meč.

Pred ovaj okršaj, trener Duško Ivanović se  fokusirao na korektno navijanje, pošto je početak prethodne utakmice kasnio zbog ubacivanja predmeta na teren

– Kao što sam i najavio na konferenciji za novinare nakon treće utakmice, u utorak nas očekuje još teži posao u utakmici broj 4. To znači da ćemo taj meč morati da odigramo sa još više energije i čvrstine. Još jednom koristim priliku da pozovem naše navijače da sportski navijaju, da bodre naš tim, da ne vređaju nikoga, i posebno da ne ubacuju apsolutno ništa na teren, jer je prednost domaćeg terena gromoglasno navijanje sa tribina! Bodrite i podržavajte naše igrače, ali fer, sportski i korektno, jer samo tako možemo da dođemo zajedno do cilja, rekao je Ivanović.

Sličan apel je uputio i Nemanja Nedović, koji zna kakav je zadatak pred njegovom ekipom

– Ovu utakmicu moramo što pre da zaboravimo, već smo se okrenuli sledećoj koja će takođe biti jako teška. Znali smo da nas čeka fizički zahtevna serija, pronalazili smo prava rešenja, a u narednoj moramo da igramo sa još više energije. Da ponovim, apelujem na naše navijače da navijaju bez ikakvog ubacivanja predmeta na teren. Znaju koliko nam znače, i znaju koliko nama znači njihova podrška, ali samo na pravi način. Zaista nema potrebe da se gađa protivnik i da se to radi, izjavio je Nedović.

Slovenci Saša Pukl i Matej Boltauzer i Josip Radojković iz Hrvatske će suditi ovaj susret, saopšteno je na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.