Foto: x/FKVojvodina1914

Vojvodina izborila plasman u poufinale Kupa Srbije

Sport Autor: M.S. | 19:29 Sreda, 10 04 2024 Foto: x/FKVojvodina1914

Fudbaleri Vojvodine su polufinalisti Kupa Srbije. Oni su u četvrtfinalu savladali ekipu Čukaričkog rezultatom 1:2, posle izvođenja jedanaesteraca.

Ovo će biti dvanaesto učešće Vojvodine u polufinalu Kupa. Junak ekipe bio je golman Lazar Carević koji je u penal seriji dva puta sačuvao svoju mrežu.

Čuvar mreže zaustavio je udarce Nemanje Milojevića i Vukašina Jovanovića sa bele tačke i zakazao veliko slavlje gostujućeg tima. U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali je zato početak drugog bio puno sadržajniji. Najpre je u 50. minutu Savićević doveo goste u vođstvo, da bi sedamanaest minuta kasnije šutem u 68. minutu Ivanović postigao gol za izjednačenje.

Vojvodina je do primljenog gola imala šanse da postigne još neki i tako obezbedi pobedu u regularnom delu meča, ali joj to nije pošlo za rukom. Daleko od toga da Čukarički nije imao šanse. Izdvajamo priliku Miladina Stevanovića iz slobodnog udarca kada je lopta završila malo iznad prečke.

Tako je do kraja susreta ostalo nerešeno pa se pristupšilo izvođenju jedanaesteraca u kojima su bolji bili igrači Vojvodine koji nisu imali ni jedan promašaj sa bele tačke i tako zasluženo došli do polufinala (4:3).