Foto: kkcrvenazvezda.rs

Zvezda u POLUFINALU plej ofa ABA lige!

Sport Autor: M.S. | 21:47 Ponedeljak, 22 04 2024 Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet plasirali su se u  polufinale ABA lige, pošto su u revanš meču ubedljivo savladali ekipu SC Derbi 92:77 i tako sa 2-0 rešili uvodnu seriju doigravanja.

U drugoj utakmici od samog starta nije bilo nikakve dileme, jer su crveno beli odigrali utakmicu čvrsto i od samog starta nametnuli svoj ritam.

Rival u polufinalu biće ekipe Mege koja je pobedila Cedevita Olimpiju 2-0.

Meč u dvorani “Morača” u kojoj su crveno beli odmah poveli 6-0 i konstantno uvećavali prednost koja je bila dvocifrena već na kraju prve četvrtine, ima za naš tim više benefita: u tim se vratio naš Nikola Topić koji je u prvoj četvrtini ušao na teren i na kraju je na parketu proveo 16 minuta i imao učinak od osam poena, dva skoka i jedne asistencije.

Zapaženu epizodu imao je i Trej Tompkins koji je meč završio sa 11 poena i tri trojke, ali je zapravo svako od igrača imao svoj doprinos u ubedljivoj pobedi u utakmici u kojoj je naš tim vodio i sa 30 poena prednosti.

Meč u Podgorici ostaće upamćen i po još jednom jubileju – kapiten Branko Lazić odigrao je 800. utakmicu u crveno belom dresu čime je postavio još jedan rekord koji će teško biti oboren u godinama koje dolaze…

Do pobede je Crvenu zvezdu sa 17 poena vodio Jago Dos Santos, 13 je imao Nemanja Nedović, a 12 je ubacio Rokas Gedraitis, Trej Tompkins je dodao 11. Sa druge strane Mateo Drežnjak je ubacio 19, a Nikola Pavlićević 13.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet biće domaćin u prvoj utakmici polufinala ABA lige ekipi Mege, a tačan datum ovog meča (zbog zauzetosti i Beogradske Arene i hale Aleksandar Nikolić) biće poznat u narednim danima.