Foto: ig/crvenazvezdakk

Zvezda ZBOG NAPADA traži odgovornost Partizanovog igrača Nanelija

Sport Autor: K.C. | 19:15 Nedelja, 19 05 2024 Foto: ig/crvenazvezdakk

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je igrač Partizana Džejms Naneli fizički napao i udario košarkaša "crveno-belih" Stefana Lazarevića pre početka današnjeg treninga u Beogradskoj areni.

,,Crvena zvezda obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao 'teške telesne povrede' nakon fizičkog napada od strane igrača Partizana Džejmsa Nanelija. Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj areni, a tom prilikom Lazarević je zadobio povrede", navodi se u saopštenju Crvene zvezde, koja je na svom zvaničnom sajtu objavila slike sa povredama Lazarevića.

Crvena zvezda je u saopštenju navela da najoštrije osuđuje ovaj akt košarkaša Partizana.

,,Zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP-a koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao 'nanošenje teških telesnih povreda'.Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da će odluku o krivičnom gonjenju nakon tuče košarkaša Partizana i Crvene Zvezde Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića u Beogradskoj areni doneti nakon uzimanja izjava od svih svedoka incidenta.Košarkaški klub Partizan izneo je u saopštenju tvrdnju da u video snimku incidenta između Džejmsa nanelija i Stefana Lazarevića koji je objavila Crvena zvezda nedostaje više od minuta celog događaja i zatražio da ,,onaj ko je snimak obrisao odgovara u skladu sa zakonom".

Iz Partizana tvrde da je košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević prvi napao igrača Partizana Džejmsa Nanelija tako što ga je  uhvatio za vrat, nakon čega je Naneli uzvratio, što se, kako se navodi, može videti na kompletnom snimku sigurnosnih kamera.

Košarkaški klub Crvena zvezda poručio je danas, nakon što je KK Partizan u saopštenju izneo tvrdnju da na video snimku incidenta između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića koji je prethodno objavila Zvezda nedostaje minut da to ,,spada u domen naučne fantastike".