Foto: ig/anabrnabic

Ana Brnabić ODGOVORILA poslaničkim grupama

Vesti Autor: K.C. | 19:42 Ponedeljak, 15 04 2024 Foto: ig/anabrnabic

Predsednica Skupština Srbije Ana Brnabić kao što je i najavila odgovorila je danas svim poslaničkim grupama na njihove predloge, navodeći da prihvata sve osim jednog, a koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu.

Brnabić je u odgovoru u koji je Tanjug imao uvid, navela da prihvata sve predloge, osim onog koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu i koji je, kako je navela, direktno suprotan Ustavu Republike Srbije. 

Prema njenim rečima ne može da se prihvati da se odlože izbori u Beogradu koji su zakazani u skladu sa zakonom za 02. jun, što znači da izbori u Beogradu ne mogu biti spojeni sa lokalnim izborima.

Brnabić je navela da želi iskreno da zahvali svim poslaničkim grupama, strankama koje u ovom trenutku nemaju oformljene poslaničke grupe, kao i organizacijama civilnog društva, a koje su joj u petak, 12. aprila, dostavile svoje predloge o tome kako da na efikasan, transparentan i inkluzivan način nastavimo primenu svih preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kao i predloge za članove i način formiranja i rada Komisije za vršenje uvida, revizije i kontrole Jedinstvenog biračkog spiska (JBS). 

,,Sledeći razgovor, a na temu pristiglih predloga i daljeg rada, zakazujem za sredu, 17. aprila, u 9.00 časova, u Kralja Milana'', navela je predsednica parlamenta.