Foto: pixabay

BESPLATNI sportski programi za osnovce i srednjoškolce tokom raspusta

Vesti Autor: M.S. | 19:02 Utorak, 27 06 2023 Foto: pixabay

Besplatni programi u oblasti sporta biće organizovani za učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola za vreme letnjeg raspusta od 3. jula do 31. avgusta, najavljeno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Kako se navodi, tokom dva meseca u 12 sportskih centara u Beogradu svi zainteresovani beogradski učenici uzrasta od 7 do 18 godina moći će da nauče da plivaju ili rekreativno da plivaju. Pored besplatnih škola plivanja, biće organizovani i letnji kampovi sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima.

Takođe, za učenike sa različitim oblicima invaliditeta Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program za decu i mlade sa invaliditetom na terenima JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija” i u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara”, dok će Plivački klub za osobe sa invaliditetom „SvimBo“ organizovati obuku plivanja za decu na bazenu OŠ „Laza Kostić” na Novom Beogradu.

Cilj besplatnih programa je da se svim beogradskim učenicima bez obzira na materijalni status omogući da se tokom letnjeg raspusta rekreativno bave nekom od ponuđenih sportskih aktivnosti. 

„Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka, da kroz škole plivanja savladaju održavanje na vodi, kao i osnovne tehnike plivanja, da nastave da upražnjavaju ponuđene sportove i u budućnosti kroz dalje usavršavanje, a sve u cilju pozitivnog uticaja na zdravlje i smanjenja sedentarnog načina života, kao i sticanja zdravih navika i osnova fizičke kulture”, navodi se u saopštenju.

Besplatni sportsko rekreativni programi biće dostupni školarcima u sledećim sportskim centrima: Sportski centar „Tašmajdan” d.o.o. Beograd, Gradski centar za fizičku kulturu, Privredno društvo Mirko Sandić d.o.o. Beograd – Vračar, Privredno Društvo „25. Maj - Milan Gale Muškatirović” d.o.o. Beograd, Sportski centar Voždovac d.o.o. Beograd, Ustanova Voždovački centar Šumice, Sportsko rekreativni centar „Pionirski grad” d.o.o. Beograd, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Javno preduzeće sportski centar Novi Beograd, Privredno društvo sportski centar „Pinki – Zemun” d.o.o., Javno preduzeće sportsko kulturni centar „Obrenovac” i Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”.

Kako se navodi, ovi programi tradicionalno bude veliko interesovanje učenika i zato preporučujemo da se svi zainteresovani direktno obrate sportskim centrima koji realizuju programe, imajući u vidu da je broj mesta ograničen.

Sve detaljne informacije o vrsti programa, mestu i vremenu realizacije mogu se pronaći na sajtu Grada Beograd www.beograd.rs na stranici Sekretarijata za sport i omladinu i putem kontakt telefona sportskih centara.