Foto: ig/gradonacelnikbg

Šapić najavio LEPE VESTI za Beograđane

Vesti Autor: K.C. | 11:44 Utorak, 16 04 2024 Foto: ig/gradonacelnikbg

Predsednik  Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će ove godine, umesto kompleta udžbenika, roditelji u septembru dobiti 20.000 dinara po svakom osnovcu i srednjoškolcu.

Prijava počinje od ponedeljka, 22.aprila, u svim osnovim i srednjim školama, gde će roditelji dobiti sve potrebne informacije. Prijava traje do kraja leta, a novac će u septembru biti uplaćen na račune roditelja.

Nastavlja se i akcija podele besplatnih kartica za beogradske bazene. Takođe, od ponedeljka kreće prijava po opštinama, kao i prošle godine. Beograđani mogu da izvade karticu u bilo kojoj gradskoj opštini, nezavisno od toga u kom delu grada žive.

Šapić je najavio i da od ponedeljka počinje prijava za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone.

– Letnja sezona na gradskim bazenima počinje sredinom juna i trajaće čitavo leto. Prošle godine je u tom periodu više od 120 hiljada Beograđana koristilo karticu za besplatno korišćenje bazena. Vrednost kartice je oko 39.000 dinara, odnosno toliko su ukupne cene karata ukoliko se bazen koristi bez besplatne kartice. Zbog velikog odziva prošle godine, odlučili smo da i ove godine imamo istu akciju. Zahvaljujući njoj mnogi su na bazen odlazili mnogo češće, a neki su i prvi put posetili otvorene bazene. To je jedna od socijalnih mera koju smo doneli. Odgovorno tvrdim da je ova gradska vlast donela najvažnije socijalne mere u poslednjih desetak godina, za šta su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta – zaključio je Šapić.