Foto: ig/bratislavgasic

Bezbednosna situacija u Srbiji STABILNA, opterećena svetskim izazovima

Vesti Autor: K.C. | 10:09 Utorak, 09 01 2024 Foto: ig/bratislavgasic

Danas je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da je opterećena svim izazovima koje svet trenutno ima, među kojima je i terorizam.

Ministar je za RTS rekao da je u kratkom vremenskom periodu, u tri akcije Uprave kriminalističke policije na administrativnoj liniji sa Kosovom, zaplenjena „ogromna količina naoružanja“ koje su pokušavali da prenesu Albanci i dodao da se od 2014. godine „u kontinuitetu“ vodi borba protiv organizovanog kriminala.

„Ta borba je stalna, i sve manje je organizovanih kriminalnih grupa na ulicama Srbije. Procesuirali smo ogroman broj srpskih državljana koji su bili u međunarodnim kriminalnim grupama“, kazao je Gašić. Prema njegovim rečima „jako puno je učinjeno i kada je saobraćaj u pitanju“.

Na pitanje kakav je njegov komentar na tvrdnje opozicije da su birači iz drugih mesta u Srbiji, kao i iz Republike Srpske, fiktivno upisivani sa prebivalištem u Beogradu zbog glasanja na izborima 17. decembra prošle godine, Gašić je rekao da „oni traže razlog i alibi za svoj gubitak“.