Foto: msp.gov.rs

Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna

Vesti Autor: M.S. | 12:51 Subota, 23 03 2024 Foto: msp.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, nakon vanredne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da nema neposrednih saznanja o tome da Srbiji preti teroristički napad, naglasivši da je situacija po pitanju bezbednosti stabilna.

Dačić je istakao da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koji postoje širom sveta.

On je naglasio da MUP, Vojska Srbije i sve druge bezbednosne službe preduzimaju sve mere opreza i preventivne radnje kako bi se sprečila svaka mogućnost terorističkog akta ili uznemiravanje javnog reda i mira, uz opasnost za živote ljudi.

To je u najkraćem bila tema današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao je Dačić i dodao da trenutno nema podataka o tome da je u terorističkom napadu u Moskvi neki državljanin Srbije nastradao, a prema informacijama kojima se raspolaže jedan naš državljanin je bio na događaju na kome se desio napad.

Odgovarajući na pitanja novinara o najavljenim događajima na otvorenom u našoj zemlji, prvi potpredsednik Vlade je rekao da će se time baviti Ministarstvo unutrašnjih poslova i da će neki skupovi biti održani, a neki verovatno neće.

Što se tiče prijateljske fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Zenita, za sada ostaje ono što je i sinoć rečeno, to jest da će ova utakmica biti odigrana, potvrdio je Dačić.