Foto: msp.gov.rs

Sednica SB UN prilika da ukažemo na sve probleme Srba na KiM

Vesti Autor: M.S. | 11:11 Ponedeljak, 22 04 2024 Foto: msp.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je današnja sednica Saveta bezbednosti UN u Njujorku još jedna prilika da predsednik Republike Aleksandar Vučić istakne sve temeljne principe za koje se Srbija zalaže, kao i da ukaže na sve probleme sa kojima se suočava naš narod na prostoru Kosova i Metohije.

Dačić je u izjavi za Televiziju „Pink“ rekao da je sednica, koja je posvećena šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a, prilika da Vučić ukaže i na to da ovaj izveštaj ne prikazuje na pravi način sve nedaće sa kojima se srpski narod suočava, da u njemu nisu opisani svi problemi, niti je jasno odakle oni proističu.

On je naveo da sednici neće prisustvovati premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti, već predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani.

Redovni šestomesečni izveštaj o radu Misije UN na Kosovu i Metohiji predstaviće specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica UNMIK-a Karolin Zijade.