Foto: ig/anabrnabic

Brnabić: „U subotu nas čeka VAŽNO OBRAĆANJE predsednika Srbije''

Vesti Autor: K.C. | 10:44 Sreda, 17 01 2024 Foto: ig/anabrnabic

Danas je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić bila gost Jutra na TV Prva, gde je govorila o svim najaktuelnijim temama.

Brnabić je izjavila da će predsednik Aleksandar Vučić u subotu predstaviti šta sve čeka građane Srbije u naredne četiri godine i istakla da su to zajednički snovi svih nas.

Ona je gostujući u jutarnjem programu rekla da je dobro što Srbija ima otvorene razgovore sa SAD o situaciji u regionu, te istakla da je prilično izazovno održati mir i stabilnost kada za sagovornika imate osobu poput Aljbina Kurtija.

„Kao što je predsednik Vučić rekao, najava Prištine o ukidanju platnog prometa je najveća pretnja dijalogu. Ako se ukidanje dinara uopšte dovodi u pitanje, Kurti želi da ukine svaku vrstu dijaloga. Predsednik je imao dobar razgovor sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O' Brajanom sinoć, čućemo od njega danas više o tome uverena sam, ali je dobro da imamo otvorene razgovore sa SAD o ovoj temi. Sigurna sam da Sjedinjene Američke Države imaju veliku želju za stabilnošću u našem regionu, a to su upravo i naši interesi – mir i stabilnost. Postižemo odlične rezultate, sanjamo velike snove i svi naši građani će to moći da čuju u subotu od predsednika. A preduslov za sve to je mir. Koliko je to moguće kada sa druge strane stola imate čoveka poput Aljbina Kurtija, zaista je veliko pitanje. Čoveka koji je prouzrokovao egzodus ne samo Srba, već i Albanaca sa Kosova i Metohije, čoveka koji je fanatik u svakom smislu, ja zaista nisam sigurna. Aleksandar Vučić, sa druge strane, radi sve za mir i stabilnost u čitaovom regionu. Sigurno je da su teški i izazovni meseci pred nama", rekla je premijerka.