Foto: dm.rs

DM Ženska trka u nedelju 6. oktobra, na Adi Ciganliji

Vesti Autor: K.C. | 14:34 Sreda, 18 09 2024 Foto: dm.rs

Beogradski maraton u saradnji sa kompanijom „DM drogerije” organizovaće tradicionalnu i sve popularniju DM Žensku trku, koja će se održati na Adi Ciganliji u nedelju, 6. oktobra. Trka u dužini od 7,7 kilometara oko Savskog jezera imaće svoje 17. izdanje i namenjena je ženama svih generacija. Kao i prethodnih godina, cilj je da se na ovaj način promoviše značaj fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, kao prevencije u očuvanju zdravlja, ali i druženje, uz jačanje solidarnosti pružljnjem podrške i motivacije.

Na konferenciji za medije povodom DM Ženske trke u hotelu „Mona Plaza” direktor „Beogradskog maratona” Darko Habuš još jednom je podsetio koliki značaj ima ova manifestacija. 

– Tradicionalna DM Ženska trka je trkački događaj u organizaciji „Beogradskog maratona” na koji smo veoma ponosni, jer broj učesnica raste iz godine u godinu, što je jasan pokazatelj da interesovanje za zdrav i aktivan život među ženskom populacijom raste. Ove godine, zahvaljujući angažovanju Fondacije „Heroji Beogradskog maratona”, trka će poprimiti i humanitarni karakter. Žene će trčati za pomoć ženama, čime će pokazati svoju solidarnost. Kao priprema za trku, 21. i 28. septembra, s početkom u 9 časova, na Adi Ciganliji biće održani javni treninzi, kako bi sve učesnice bile što spremnije za trku. Prijatelji DM Ženske trke su Grad Beograd i JP „Ada Ciganlija” i hvala im što će biti naši dobri domaćini u nedelju, 6. oktobra, na Adi Ciganliji – istakao je Darko Habuš.

Posle konferencije za medije, Fondacija „Heroji Beogradskog maratona” organizovala je humanitarni panel „Žensko zdravlje u fokusu: sport, prevencija i inkluzija za sve”.

„Pozivamo sve dame koje se nisu prijavile za DM Žensku trku da to još uvek mogu da urade putem sajta ‘Beogradskog maratona’ i pokažu solidarnost sa ženama kojima je pomoć potrebna”, navodi se u saopštenju „Beogradskog maratona”.