Foto: x/VestiDobre

Beogradski maraton ima NOVOG sponzora

Sport Autor: M.S. | 20:18 Četvrtak, 02 11 2023 Foto: x/VestiDobre

Kompanija Beogradski maraton, organizator najmasovnijeg trkačkog događaja od posebnog značaja za grad Beograd i državu Srbiju i Comtrade, globalna tehnološka kompanija sa dubokim korenima u Srbiji i velikim internacionalnim uticajem, potpisali su petogodišnji ugovor o saradnji. Međunarodni maraton će se tokom sledećih pet godina održavati pod nazivom „Comtrade Beogradski maraton“.

Ugovore su na konferenciji za novinare potpisali vlasnik kompanije Comtrade Veselin Jevrosimović i Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona. Prvi Beogradski maraton, koji će u naslovu imati ime kompanije Comtrade, biće održan 28. aprila 2024. godine.

Zajednička misija dve kompanije je da ovu saradnju iskoriste pre svega za promociju zdravog načina života, sportskog duha i tehnološkog napretka, ali i da pruže nezaboravno iskustvo svim učesnicima Beogradskog maratona, posetiocima i ljubiteljima trčanja. 

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš, na početku svog obraćanja zahvalio se kompaniji Comtrade koja je prepoznala napore koje ova organizacija ulaže u razvoj uličnih trka i dodao: -Ova petogodišnja saradnja Beogradskom maratonu omogućava da možemo da planiramo, sistematično rastemo i da korak po korak ostvarimo zacrtani cilj – da postanemo maraton broj jedan u regionu. Naša zajednička mislija je  popularizacija trčanja i atletike, pre svega kao sporta za zdrav zivot.

Comtrade će svoje tehnološke resurse i stručnost staviti u funkciju poboljšanja iskustva trkača, publike i organizatora. Očekujemo da će Comtrade Beogradski Maraton postati ne samo sportski spektakl, već i platforma za tehnološke inovacije i interakciju sa zajednicom.

-Izuzetna mi je čast da vas sve pozdravim, kao i direktora Beogradskog maratona Darka Habuša. Danas najmasovnija atletska i sportska manifestacija u zemlji i najveća tehnološka kompanija u regionu Comtrade potpisuju petogodišnji ugovor, pa će se ova manifestacija sada zvati Comtrade Beogradski maraton. Posle nekoliko teških godina, Darko je uspeo da vrati Beogradski maraton na svetsku mapu, a naš cilj je da ojačamo masovnost i popularnost maratona. Comtrade ulaže u sportove koji se bave zdravim životom i promoviše zdrav život, izuzetna nam je čast da će na desetine hiljada takmičara nositi logo naše kompanije. Čestitao bih Beogradskom maratonu što je istrajao sve ove godine i što je njihova manifestacija sve veća i veća i sve masovnija – poručio je Veselin Jevrosimović.