Foto: beograd.rs

Dobrotvorni PLESNI spektakl u Zemunu

Vesti Autor: K.C. | 17:02 Sreda, 28 08 2024 Foto: beograd.rs

U svečanoj sali OŠ „Ilija Birčanin” u Zemun polju održan je dobrotvorni plesni koncert u organizaciji Plesnog studija „Biba dens kompani”, koji planira odlazak na svetsko prvenstvo za disko plesače u Nemačkoj, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Ovom humanitarnom događaju prisustvovao je član Veća GO Zemun Vladimir Kostić, koji je tom prilikom rekao da je Opština Zemun uvek partner u organizaciji dobrotvornih događaja, te da je i ranije ovom plesnom studiju bila pokrovitelj takmičenja i revijala. Posebno je istakao podršku plesnim sastavima koji predstavljaju Zemun i Srbiju na evropskim i svetskim takmičenjima.

Organizator takmičenja i promoter disko densa u Srbiji Sibin Džamić zahvalio je svima koji pomažu mladim plesačima da dožive još jedan san i da na svetskom prvenstvu budu rame uz rame sa najboljim plesačima sveta.

U školi je održano i takmičenje u disko densu, svojevrsnom spoju gimnastike sa plesnim pokretima pod nazivom „Disco – All in black”.

Osnovna škola „Ilija Birčanin” je tradicionalno domaćin brojnih sportskih, kulturnih i umetničkih programa koji se organizuju u cilju promocije stvaralaštva mladih i zdravih stilova života.