Foto: beograd.rs

Održan memorijalni šahovski turnir „Branko Bogovac”

Vesti Autor: K.C. | 12:00 Utorak, 10 09 2024 Foto: beograd.rs

Pod pokroviteljstvom Opštine Zemun, u subotu, 7. septembra, održan je u organizaciji Omladinskog šahovskog kluba „Gliga” 13. memorijalni pozivni šahovski turnir „Branko Bogavac” u OŠ „Boško Palkovljević Pinki” u Batajnici, saopšteno je iz ove opštine. 

Nezvaničnom kadetskom prvenstvu Srbije u šahu prisustvovao je član Opštinskog veća Milan Petrović, koji je pobednicima uručio pehare, medalje i poklone.

Od 203 učesnika sa najboljim plasmanom na četiri kvalifikaciona turnira, u Batajnici su nagrađeni najuspešniji u šest uzrasnih kategorija.

U kategoriji mlađih devojčica Nina Smilić (Beograd) je brojem osvojenih bodova nadvisila drugoplasiranu Nataliju Vujičić (Novi Beograd) i trećeplasiranu Dunju Milojević (Novi Beograd).

Među starijim devojčicama najbolji plasman je izborila Tamara Janković (Beograd), za kojom slede Teona Dukić (Bijeljina) i Selena Mihailović (Zemun).

Najuspešniji među najmlađima su bili Matija Arsenijević (Požarevac), Aleksandar Klekovkin (Rusija) i Roman Naumov (Beograd).

U kategoriji mlađih dečaka, poredak od prvog do trećeg mesta zauzimaju David Perić (Bijeljina), Konstantin Krutikov (Novi Beograd) i Matej Jokić (Kragujevac), dok je kod starijih dečaka Jaroslav Safir (Izrael) na prvom mestu, Stefan Krstić (Beograd) na drugom i Aleksandar Kutanjac (Novi Beograd) na trećem mestu

Od srednjoškolaca, najbolji rezultat su postigli Vuk Kanački (Pančevo), Marko Milanović (Pančevo) i David Skopljak (Vojka).

Negujući bogatu šahovsku tradiciju, Gradska opština Zemun redovno prati šahovska takmičenja, nastojeći da obezbedi maksimalne uslove za najbolje rezultate, podstakne i nagradi svaki šahovski uspeh, posebno u kategoriji dece i mladih.