Foto: epsilonhospitality.com.gr

Dogovori TOB za aktivnosti na kineskom tržištu na sajmu turizma u Berlinu

Vesti Autor: K.C. | 18:18 Četvrtak, 07 03 2024 Foto: epsilonhospitality.com.gr

Prvog dana jednog od najvećih sajmova turizma „ITB 2024” u Berlinu, predstavnici Turističke organizacije Beograda sastali su se sa predstavnicima WTCF (World Tourism Cities Federation), organizacije koja okuplja gradove u turizmu na globalnom planu i čiji je TOB dugogodišnji član, saopšteno je iz TOB-a.

Pomoćnik direktora TOB-a Irena Aleksić i šef Kongresnog biroa Beograda Aleksandar Mitrović razgovarali su sa visokim menadžerom WTCF-a Ričardom Matuzevičem o budućoj saradnji i aktivnostima na kineskom tržištu, imajuću u vidu najavu otvaranja još dve direktne avio-linije između Beograda i gradova Šangaj i Guangdžou, što će višestruko povećati broj turista iz NR Kine.

Na sastanku je bilo reči o kandidaturi Beograda za veliki događaj u organizaciji WTCF-a, kao i o podršci promotivnom događaju koji TOB planira u Pekingu na jesen ove godine u saradnji sa Ambasadom Srbije u Kini.

Turisti iz NR Kine se godinama unazad nalaze na „top pet” listi po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Beogradu, što ukazuje na značaj ovog tržišta za Beograd i Srbiju, kao i ogroman potencijal rasta, navodi se u saopštenju.