Foto: beograd.rs

Turistička organizacija Beograda na sajmu u Berlinu

Vesti Autor: K.C. | 14:08 Utorak, 05 03 2024 Foto: beograd.rs

Turistička organizacija Beograda od 5. do 7. marta učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu.

U pitanju je jedan od najznačajnijih poslovnih sajmova ove vrste na svetu, na kom će pod okriljem Nacionalne turističke organizacije Srbije predstaviti ukupnu turističku ponudu naše prestonice, saopšteno je iz TOB-a.

Tokom tri dana sajma, „Expo Belgrade 2027” biće u fokusu predstavljanja Beograda, kao i efekti koje će ova međunarodna specijalizovana konferencija doneti kroz razvijanje infrastrukture, brze pruge, hotelijerske industrije i stadiona, te tako dodatno obogatiti i modernizovati turističku ponudu našeg glavnog grada.

TOB će predstaviti turizam Beograda, bogatu kulturnu i gastronomsku ponudu grada Beograda, sve razvijeniji manifestacioni turizam (više od 700 manifestacija na teritoriji Beograda), uzbudljiv noćni život, kao i sve veći broj restorana i kafića koji zadovoljavaju svetske standarde, a neguju pristupačne cene. TOB će istaći i kongresni potencijal grada Beograda, čemu će svakako doprineti otvaranje „Sava centra”, najmodernijeg kongresnog centra u regionu, kao i rastući broj hotela, od kojih su većina hoteli sa četiri zvezdice.

Sajam ITB predstavlja najnovije i buduće trendove u oblasti turizma, mesto je susreta najvažnijih međunarodnih organizacija, institucija i predstavnika turističke industrije iz celog sveta, kao i platforma za umrežavanje na globalnom planu.

Na unapred zakazanim sastancima sa predstavnicima turističkih organizacija iz regiona biće reči o objedinjavanju turističke ponude prema trećim tržištima, naročito kineskom, a planiran je i veliki broj susreta sa inostranim turističkim novinarima i turoperatorima.

Sa ukupno 67.841 turistom u 2023. godini (što je povećanje od 16%), gosti iz Nemačke su na trećem mestu najbrojnijih gostiju u Beogradu u prošloj godini. Broj noćenja nemačkih gostiju ima veliku tendenciju rasta, s obzirom na to da su ostvarili 140.591 noćenje.