Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić obišao radove na obnovi kreativno-inovativnog centra „LOŽIONICA''

Vesti Autor: K.C. | 11:40 Sreda, 24 01 2024 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na obnovi kreativno-inovativnog multifunkcionalnog centra „Ložionica'', kod nekadašnje okretnice parne lokomotive ispod Mostarske petlje u Beogradu.

Kako je rečeno, svi radovi biće gotovi do kraja godine, uključujući vodotoranj.

Građani će moći da se popnu pasarelom, da uđu unutra i tu će biti izložba. Biće i garaže sa 150 parking mesta.

Predsednik Srbije je istakao da će ovo biti jedno od najtraženijih mesta u gradu.

Ministar Jovanović je pojasnio kako će ovde biti otvoren prostor za saradnju sa zajednicom, za dalje unapređenje, start-apove, a predsednik je dodao da je važno da se rezultati vide.

Tokom obilaska bilo je reči i o tome da će veliki deo površine da zauzme zelenilo i drvene površine.

- Hoću da svaki projekat gledamo i pratimo. Ono što ljudi ne razumeju, na primer kada tražite lokacijske uslove i dozvole, treba vam oko 12 organa, nekada i preko 70, i ako čekate na njihovo mišljenje za to treba godinu i više da se usaglase. Zato treba da obilazimo sve, da skupljamo dozvole na jedno mesto i da ohrabrimo one koji rade na izvođenju radova da to završe. Sve mora da se završi do decembra 2025. Bilo bi dobro da se napravi program za fasade, da to vidimo kako da uradimo - kazao je Vučić i dodao da će na ovom projektu raditi mladi ljudi.

- Ovo je centar grada i velika je potraga za prostorom u Ložionici. Drugo ulepšaćemo Gazelu... Ja ne mogu da se pravdam onima koji ne vole svoju zastavu, okačićemo još dve zastave, otvorićemo vodotoranj. To će biti prikaz svega u Beogradu - kazao je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić je istakla da na projektu Ložionice radi domaća firma, te da su angažovani non-stop, i dodala da vlada ogroman interes za „Ložionicu''.

Predsedniku Vučiću se dopao unutrašnji prostor „Ložionice'', i veruje da će sve to izgledati mnogo lepo.

Kako je najavljeno u tom prostoru će biti velika multifunkcionalna sala, specifična i jedisntvena po veličini. Tu će biti i protsori za sastanke, rad, učionice za decu, te na kraju restoran sa baštom i pogledom na toranj.

Podsećamo, kamen temeljac za izgradnju Ložionice u Beogradu postavljen je početkom prošle godine.