Foto: Pixabay

„Gradska čistoća” i sutra sprovodi opsežnu akcija suzbijanja komaraca

Vesti Autor: B.O. | 16:00 Nedelja, 16 06 2024 Foto: Pixabay

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” će i tokom sutrašnjeg dana sprovesti opsežnu akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje i vode, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.
Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u ponedeljak, 17. juna, od 18 časova do ponoći, a akcijom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: nasip od Progara ka Jakovu, Novo bežanijsko groblje, naselje Soko Salaš, Bojčinska šuma, kanali u Boljevcima i uz Nautičko selo, SC „Surčin”, naselje Ključ, naselje Grmovac, Dorćol, Zemun – Gornji grad, Zemun – Donji grad, naselja Sava Kovačević, Sutjeska, Bački Ilovik, Kalvarija, Novi grad, potom Vojni put, Altina, Plavi Horizonti, Školsko dobro, Zemun polje, Nova Galenika, naselja Belarica i Ekonomija, Paviljoni i Retenzija.

Preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah. Apeluje se na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele. 

Ekipe JKP „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 i subotom od 8 do 14 sati.