Foto: Pixabay

Grejanje POSKUPLJUJE od 1. septembra?

Vesti Autor: K.C. | 13:36 Utorak, 08 08 2023 Foto: Pixabay

Beogradske elektrane tražile povećenje cene grejanja za šest odsto, od 1. septembra, rekao je gradski meandžer Miroslav Čučković.

Čučković je gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a izjavio da su „Beogradske elektrane" donele na nadzornom odboru 25. jula odluku o poskupljenju, zbog veće cene gasa i struje i repromaterijala za obnovu toplovoda širom Beograda

„Ona je zasnovana na činjenici da su poskupeli struja i gas, poskupeo je i repromaterijal za obnovu toplovoda širom Beograda. Taj iznos je jednocifren i on je šest odsto. Njihov zahtev je od 1. septembra da bude povećanje cene. Mi ćemo se o tome izjasniti u najskorijem periodu, ali mislimo da je taj zahtev opravdan i prosečna cena bi u tom slučaju za jedan prosečan stan u Beogradu od 60 kvadrata skočila 458 dinara mesečno“,istakao je Čučković i dodao da nijedno preduzeće nije tražilo povećanje cene osim Beogradskih elektrana.

„Najvažnije je da sačekamo ovu grejnu sezonu spremni. Mi imamo pune kapacitete i što se tiče mazuta i što se tiče gasa koji je iskorišćen za prethodnu sezonu, prošla zima jeste bila blaga i ona nam je donela te uštede koje smo mogli da ostvarimo. Videćemo kakva će biti ova, ali u svakom slučaju najvažnije je da su svi sistemi remontovani, da se radi još na rekonstrukciji toplovoda širom ulica i svaki dinar koji građani plate kroz račun znajte biće upotrebljen za kvalitet usluge“, napominje Čučković.