Foto: skupstinavojvodine.gov.rs

Maja Gojković PRVA predsednica Vlade Vojvodine u istoriji

Vesti Autor: K.C. | 17:39 Sreda, 08 05 2024 Foto: skupstinavojvodine.gov.rs

Maja Gojković izabrana je danas za predsednicu Pokrajinske Vlade u Skupštini Vojvodine.

Opozicija je bojkotovala sednicu jer nije dobila materijal vezan za izbor članova Pokrajinske vlade, zbog čega kako ističu, niko nije upoznat koga to danas zapravo biraju.

Za izbor nove premijerke glasalo je 79 poslanika, nije bilo onih koji su glasali protiv ili uzdržanih.

Gojković je rekla da joj je zadovoljstvo što se funkcije premijerke prihvata kao prva žena u istoriji Vojvodine.

Glavno obeležje rada biće joj najavljuje, ravnoteža između dve stvari, kontinuiteta započetih projekata i nova kapitalna ulaganja, uključujući jačanje saobraćajne i komunalne infrastrukture, zaštite životne sredine, poboljšanju položaja osetljivih grupa i mnoge druge.

Ekonomski razvoj će biti na prvom mestu prioriteta. Plan razvoja APV od 2023. do 2030. godine biće ključan dokument razvoja naše Pokrajine. Uprkos globalnim izazovima, pandemiji i ratovima, ova vlast je uspela da donese biljitak u APV i to jasno govore svi ekonomski pokazatelji. Četiri naša razvojna pravca su visok standard, energetski i prostorno povezana Vojvodina, zelena Vojvodina i interkulturalna Vojvodina", rekla je Gojković.

Podršku je dobio i njen kabinet u kojem su jedan potpredsednik i 12 sekretara. Jednak  broj resora imao je u svom kabinetu i njen prethodnik Igor Mirović.