Foto: fb/Ministarstvo kulture i informisanja

Izložba fotografija braće Srđana i Gorana Vejvode

Vesti Autor: K.C. | 10:52 Četvrtak, 20 10 2022 Foto: fb/Ministarstvo kulture i informisanja

Sinoćnjem otvaranju izložbe fotografija Srđana i Gorana Vejvode u Galeriji Novembar prisustvovala je potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Izložba pod nazivom „Mi“ obuhvata opus braće Vejvoda, koji su bili akteri i svedoci naše umetničke scene s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina.

Po rečima Srđana Vejvode to je svakako bio period velikog stvaralačkog vrenja u svakom pogledu i "mada toga u onom trenutku nismo ni bili svesni, sada je to očigledno kad gledamo unazad posle toliko vremena. Vladao je neki optimizam i iskrena radost u svemu što se radilo". U intervjuu za Nova.rs povodom otvaranja izložbe Srđan Vejvoda ističe da su mu u sećanju najviše prisutna događanja u SKC-u. Izložbe, koncerti, skupovi, predavanja, slučajni susreti sa ljudima. "Naravno da se najviše sećam ljudi koji su dolazili u SKC i koji su bili pokretači i učesnici svih tih događanja. Za mene su to naročito bili članovi grupe Katarina II, a zatim i EKV. Njih sam slikao za prvi i drugi album. Pa onda i članovi Električnog Orgazma, jer sam i njih slikao sa Goranom", ističe Vejvoda.

Izložba braće Vejvoda traje u galeriji "Novembar" do 13. novembra.