Foto: MSP Srbije

Izvršena primopredaja dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova

Vesti Autor: B.O. | 12:04 Subota, 04 05 2024 Foto: MSP Srbije

Primopredaja dužnosti između dosadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i novog šefa srpske diplomatije Marka Đurića izvršena je danas u Ministarstvu spoljnih poslova.

Đurić je tom prilikom istakao da naša zemlja nastavlja sa politikom kontinuiteta kada je reč o spoljnim poslovima, i poručio da će Srbija u narednom periodu voditi slobodarsku, nacionalno odgovornu politiku pružene ruke i saradnje.

Dačić, koji će u novoj Vladi Srbije biti na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, poželeo je novom šefu srpske diplomatije uspeh i sreću u radu, kako bismo kao država i narod uspešno pobedili teškoće sa kojima se suočavamo.

On je podsetio na to da je zajedno sa Đurićem deo tima, na čijem je čelu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se od 2012. godine kontinuirano bavio najtežim i najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima, uz ocenu da je ovo na neki način izraz državnog i političkog kontinuiteta kada je reč o stavovima i koncepciji naše spoljne politike.

Zajednički cilj ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova biće odbrana državnih i nacionalnih interesa, i u tom smislu novi šef srpske diplomatije imaće moju punu podršku, poručio je Dačić.