Foto: printscreen

Karađorđevići prisustvovali pomenu za princa Filipa, vojvodu od Edinburga

Vesti Autor: A.C. | 23:28 Utorak, 29 03 2022 Foto: printscreen

Na poziv britanske kraljice Elizabete II današnjem pomenu za Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princa Filipa, pokojnog Vojvodu od Edinburga, koji je održan u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, prisustvovali su i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom, princezom Katarinom.

Pomen je, kako je navedeno na fb stranici prestolonaslednika Aleksandra, održan "u čast Vojvodinog života i dela, 11 dana pre prve godišnjice njegove smrti".

Ranije je navedeno i da su gotovo sve Kraljevske porodice Evrope, uključujući i našu, potvrdile svoje prisustvo na pomenu, što će biti prvo okupljanje krunisanih šefova država i pripadnika kraljevskih dinastija na jednom mestu posle dužeg vremenskog perioda.

S obzirom na činjenicu da je pandemija KOVID-19 onemogućila da bilo ko izvan užeg kruga britanske Kraljevske porodice prisustvuje sahrani pokojnog Vojvode, ovo je bila prilika da mu njegovi najbliži prijatelji i rodbina odaju počast.

Kako je na društvenim mrežama istakao princ Aleksandar, Filip, Vojvoda od Edinburga bio je njegov rođak i prijatelj Kraljevske porodice Srbije. Bio je sin grčkog i danskog princa Andreja, brata grčkog Kralja Konstantina, pradede našeg princa Aleksandra Karađorđevića po majci Aleksandri, poslednjoj kraljici Jugoslavije.