Foto: kim.gov.rs

Kurti oterao vozila Henderson i NBS, zabranio transport dinara na Jarinju

Vesti Autor: M.S. | 12:51 Sreda, 14 02 2024 Foto: kim.gov.rs

Po nalogu Alјbina Kurtija, danas je na administrativnom prelazu Jarinje zabranjen prolazak još jedne pošilјke dinara, namenjenih za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja za Srbe i druge nealbanske stanovnike Kosova i Metohije čiji opstanak zavisi od priliva sredstava iz budžeta Republike Srbije.

Pripadnici Kurtijeve policije ne samo da su zabranili ulaz dinara, nego su na administrativnom prelazu prema predstavnicima Narodne banke Srbije i kompanije “Henderson” demonstrirali osionost i grubost, a zatim su ih oterali uz pretnju hapšenjem.

Time je Kurti jasno poručio da takozvani prelazni period je čista laž, i da je sve vreme u toku rad na operacionalizaciji odluke o zabrani dinara.

Novac je poslat prema svim ustanovlјenim višedecenijskim procedurama, a koje predviđaju da pošilјku dinara na Jarinju sa svim potvrdama preuzima britanska kompanija “Henderson” i prevozi ih do trezora u Leposaviću, ali je ulaz dinara zabranjen.

Kurtijev „prelazni period“ je ništa drugo do šarena laža osmišlјena da zamaže oči političkim krugovim na Zapadu koji su mu jasno poručili da je napadom na elementarne uslove opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji otišao predaleko.

Očigledno je da su Kurtijeve poruke da dinar nije zabranjen na Kosovu i Metohiji laž i besramna propaganda, a da se njegov plan etničkog čišćenja srpskog naroda iz pokrajine realizuje bez ikakve zadrške.

Podsećamo da je jedna pošilјka dinara već bila blokirana 7. februara na prelazu Jarinje, i to, kao i ovoga puta, bez ikakvog zvaničnog objašnjenja i odbijenice.

Apelujemo ponovo na međunarodnu zajednicu da dodatno pojača pritisak na Prištinu da trajno odustane od jednostrane odluke o zabrani dinara, jer očigledno eksplicitne verbalne poruke neodobravanja koje je Kurti dobijao poslednjih dana nisu delotvorne.

Srpski narod na Kosovu i Metohiji pozivamo na strplјenje i uzdržanost, jer Beograd će nesumnjivo naći način da spreči Kurtijeve naume, i da osigura opstanak srpskog i drugog nealbanskog stanovništva u našoj južnoj pokrajini.