Foto: mup.gov.rs

Maksimalni napori pripadnika MUP-a Srbije u gašenju požara u Severnoj Makedoniji

Vesti Autor: M.S. | 19:43 Sreda, 17 07 2024 Foto: mup.gov.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a, koji su upućeni u Severnu Makedoniju kako bi pružili pomoć u gašenju šumskih požara, za 10 časova ukupnog naleta helikopterom Kamov Ka-32 izbacili približno 70 tona vode na opožarenu površinu.

Član tima i pripadnik Helikopterske jedinice MUP-a Branko Popratnjak istakao je da svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji učestvuju u ovoj akciji, ulažu maksimalne napore u gašenju požara u Severnoj Makedoniji.

Popratnjak je naveo da je helikopter Kamov Ka-32 Helikopterske jedinice MUP-a Srbije danas bio angažovan na požarištu u rejonu Novo Selo, koji se nalazi blizu granice sa Bugarskom.

On je dodao da su uslovi na požarištu složeni zbog visoke temperature.

Temperature su visoke, preko 40 stepeni, ali pokušaćemo da se izborimo sa svim tim i nastavljamo dalje naš rad u Severnoj Makedoniji, rekao je on.

Pomoć susednoj zemlji upućena je na osnovu zahteva Vlade Republike Severne Makedonije za pružanje pomoći u gašenju šumskog požara.

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a učestvuju u gašenju požara pomoću helikoptera Kamov Ka-32, letelice velikih kapaciteta nosivosti vode, a koja je po prvi put upućena van granica Srbije radi pružanja pomoći, navodi se u saopštenju.