Foto: sdss.hr

Milorad Pupovac objavio - SDSS predala danas izbornu listu

Vesti Autor: K.C. | 12:05 Petak, 29 03 2024 Foto: sdss.hr

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) predala je danas izbornu listu za parlamentarne izbore, koji se u Hrvatskoj održavaju 17. aprila, a predsednik stranke Milorad Pupovac je novinarima rekao da koalicije prave sa onima koji su bliži SDSS-u, pre nego sa onima koji kampanju zasnivaju na osnovu mržnje prema predstavnicima Srba i Srbima generalno.

Na konstataciju novinara da to znači da je SDS S bliži HDZ-u, Pupovac je rekao: ,,To nisam rekao".

Kada je reč o procesu formiranje vlade nakon izbora, Pupovac je napomenuo da ne bi bilo prvi put da zastupnici nacionalnih manjina učestvuju u takvom procesu. Ako mandatar nove vlade postane trenutni predsednik države Zoran Milanović, predsednik SDSS-a kaže da će u slučaju da stranka mora donositi za nju teške odluke, onda će ih teško i donositi.

,,Sasvim je sigurno da se politika ne gradi omalovažavanjem, negiranjem ili vređanjem političkih protivnika. Sasvim je sigurno da to ne doprinosi političkim odnosima, ko god da to čini, ko god da na tome gradi svoju politiku, a ima ih više. Mi politiku tako ne praktikujemo niti smo se za takvu politiku opredelili. Kad smo mogli, sarađivali smo sa svima onima koji su bili spremni za drugačiju politiku. Toliko vam mogu reći sada", poručio je Pupovac.

SDSS će se i u narednom mandatu zalagati za razvoj krajeva u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo, s obzorom da od 33 najslabije razvijene jedinice lokalne samouprave, hrvatski Srbi čine većinu u njih 17.

,,Hrvatska treba Srbe", biće SDSS-ov izborni slogan.

,,Hrvatska treba Srbe da bi njezini meštani imali susede, da bi oni koji idu u pozorište mogli pogledati dobru pozorišnu predstavu i da bi arene i koncertne dvorane bile pune", rekao je Pupovac.