Foto: mod.gov.rs

Miloš Vučević podneo OSTAVKU!

Vesti Autor: K.C. | 13:15 Sreda, 03 04 2024 Foto: mod.gov.rs

Miloš Vučević podneo je juče ostavku na mesto narodnog poslanika.

Juče su na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, razmotrene i ostavke koje su na funkcije narodnih poslanika podneli i Nikola Selaković i Predrag Bandić iz SNS, Marija Vojinović i Slavica Škrbić iz koalicije NADA.

Odbor je utvrdio da je nastupio slučaj iz člana 131. stav 2. tačka 6) Zakona o izboru narodnih poslanika, u kome se podnošenje ostavke navodi kao jedan od razloga za prestanak mandata narodnom poslaniku i predložio Narodnoj skupštini da konstatuje prestanak mandata ovim narodnim poslanicima.

Članovi Odbora razmotrili su zahtev narodnog poslanika Hadži Milorada Stošića i doneli Rešenje kojim se utvrđuje pravo na isplatu mesečne naknade na ime zakupa stana u Beogradu i Rešenje kojim se utvrđuje pravo na naknadu za odvojeni život od porodice, kao i zahtev narodnog poslanika Slobodana Ilića i doneli Rešenje kojim se utvrđuje pravo na isplatu mesečne naknade na ime zakupa stana u Beogradu.
Odbor je razmotrio i predlog predsednika Narodne skupštine i doneo Rešenje o postavljenju Miloša Popovića na položaj šefa Kabineta predsednika Narodne skupštine.