Foto: mod.gov.rs

Ministar Gašić obišao Gardu Vojske Srbije

Vesti Autor: M.S. | 15:23 Utorak, 11 06 2024 Foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Gardu Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“ u Beogradu.

Tom prilikom, komandant Garde pukovnik Željko Furundžić informisao je ministra odbrane o organizaciji, zadacima i istorijatu jedinice.

Ministar Gašić istakao je da Garda Vojske Srbije predstavlja elitnu jedinicu kojoj su povereni neki od najvažnijih zadataka.

- Ova jedinica simbol je časti i profesionalizma, ponos Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Garda je prestižna jedinica koja uspešno izvršava širok spektar važnih zadataka. Učestvujući u vojnim svečanostima i paradama, dočekujući inostrane delegacije i obavljajući mnoge druge značajne ceremonijalne dužnosti, gardisti svojim prisustvom i ulogom doprinose promociji vojnog poziva i očuvanju naših slavnih vojnih tradicija – rekao je ministar Gašić.

On je naglasio da će se nastaviti opremanje i ulaganje u tu elitnu jedinicu.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće da ulažu u Gardu, u njenu opremu i naoružanje, kao i u poboljšanje standarda pripadnika ove jedinice. Ulaganja su od suštinskog značaja kako bismo osigurali da Garda Vojske Srbije i dalje bude ponos naše zemlje, spremna da odgovori na sve izazove i zadatke koji se pred nju postave – rekao je ministar odbrane.

Ministar Gašić obišao je bogoslužbeni prostor i Spomen-sobu Garde Vojske Srbije, gde je u spomen-knjigu upisao da moramo biti ponosni na tu jedinicu i da su gardisti naša čast, dostojanstvo i budućnost.

Današnjem obilasku prisustvovali su načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-major Tiosav Janković i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.