Foto: mod.gov.rs

Popuna kadra u 72. brigadi za specijalne operacije jedan od prioriteta

Vesti Autor: M.S. | 16:40 Sreda, 26 06 2024 Foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas 72. brigadu za specijalne operacije u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

Gašić je tom prilikom naglasio da je ta jedinica jedna od najboljih u našoj zemlji i da Srbija i njeni građani mogu biti spokojni, jer o njihovoj bezbednosti i sigurnosti brine 72. brigada za specijalne operacije.

On je istakao da je zato popuna ove brigade kadrom jedan od prioriteta i da mladi, odvažni, zainteresovani za rad u elitnim jedinicama i svi koji žele da dokažu odgovornost i patriotizam treba da se prijave na konkurs koji je u toku i da testiraju sebe i svoje mogućnosti.

S obzirom na to da se pripadnici 72. brigade za specijalne operacije bave izuzetno odgovornim i zahtevnim poslom, u narednom periodu će se raditi na daljem opremanju jedinice i stvaranju još boljih uslova za rad, poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, upravo zbog toga, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbediće sve što je potrebno, jer su pripadnici ove brigade uvek spremni da odgovore na sve zadatke koji se pred njih postave, da čuvaju svoj narod i svoju otadžbinu i budu tamo gde je najpotrebnije.

Tokom današnjeg obilaska, prikazan je deo sposobnosti pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, taktičko-tehnički zbor dela naoružanja, opreme i motornih vozila, gađanje u streljani, demonstracija borilačkih veština, dejstvo protiv terorista u urbanoj i ruralnoj sredini, kao i vežbe s minsko-eksplozivnim sredstvima.

Gašić je obišao i bogoslužbeni prostor, Spomen-sobu 72. brigade za specijalne operacije i upisao se u Spomen-knjigu.