Foto: srbija.gov.rs

Ministar Žigmanov čestitao Vaskrs

Vesti Autor: M.S. | 10:44 Subota, 15 04 2023 Foto: srbija.gov.rs

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov uputio je čestitku za Vaskrs patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, episkopima i svim vernicima najbrojnije crkve u Srbiji, Rumunske pravoslavne crkve, kao i katolicima istočnog obreda.

„Neka se vesele nebesa dostojno, i zemlja neka se danas raduje, i da praznuju svi svetovi vidljivi i nevidljivi, jer Hristos, večna radost naša, ustade iz mrtvih.

Rečima ove Pashalne pesme hrišćanski vernici ulaze u tajnu samožrtvene božanske ljubavi kojom je obgrljen svet i sva stvorenja. Golgotsko Hristovo predanje utvrđuje svakoga hrišćanina u uverenju da iza svih padova, neuspeha i delimičnih uspeha koji prate čovekovo zemno bivanje - iza svega stoji večita pobeda života nad smrću, radosti na tugom, dobra nad zlom.

Proslavljajući Njegovo Vaskrsenje, svaki vernik mora da pronalazi snagu u  plemenitim pregnućima, ne umarajući se uzrastati sve do „mere rasta punoće Hristove“ (Ef 4,13).

Imajući upravo božansko bezmerje za meru svega zemnoga i ljudskoga, te obasjani večnom svetlošću Hrista Boga, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, čestitam vam ovaj praznik nad praznicima sveradosnim pozdravom - Hristos Vaskrse“, navodi se u čestitki ministra Žigmanova.