Foto: ig/anabrnabic

Najverovatnije će se ići na NOVE IZBORE u Beogradu

Vesti Autor: K.C. | 11:07 Nedelja, 25 02 2024 Foto: ig/anabrnabic

Danas je premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila  da je najverovatnije da će se ići na nove izbore u Beogradu, nakon što na izborima 17. decembra, zasad, niko nije uspeo da obezbedi dovoljnu većinu u gradskoj skupštini.

Meni deluje kao da je najverovatnije da ćemo ići na izbore. Još jednom želim, apsolutno uverena u sve ono što smo radili, da kažem da nijedan jedini glas nije bio ukraden. Da je postojalo više nivoa i više sistema kontrole. Nikada takva kontrola dosad na izborima u Srbiji nije postojala. Od biračkog spiska, koji je potpuno transparentan i možete mu pristupiti na sajtu Ministarstva za državnu upravu, lokalnu samoupravu", rekla je Brnabić.

Premijerka Brnabić je na TV Prva istakla da su izbori prošli, da su bili legitimni, kao i da je posebno u Beogradu bila jaka kontrola da „muva nije mogla da proleti, a ne da se nešto ukrade“.

„Očigledno da ne može da se napravi većina, matematički može, mi imamo većinu, ali Aleksandar Vučić je postavio lep standard – matematika nije politika“, rekla je premijerka, navodeći da su novi izbori, „nikako ponovljeni“, najrealnija opcija u Beogradu.

Ona je dodala da se birački spisak automatski ažurira na tri meseca.