Foto: srbija.gov.rs

Nastavak rada na poboljšanju položaja radio-stanica u Srbiji

Vesti Autor: M.S. | 21:47 Nedelja, 27 10 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Dejan Ristić otvorio je danas na Zlatiboru međunarodnu konferenciju,,Jesenji radio dani“ i tom prilikom poručio da će ovo ministarstvo nastaviti da bude pouzdan partner svim radijskim poslenicima.

Ristić je istakao da je susret radio stvaralaca tradicija koju sa ponosom treba da baštinimo, i ukazao na to da je radio, kao prvi masovni elektronski mediji, odigrao revolucionarnu ulogu u razvoju oblasti javnog informisanja u celom svetu.

On je naveo da je kroz istoriju radio imao ključnu poziciju i u informisanju i obrazovanju građana, kao i u formiranju javnog mnjenja.

Bez obzira na tehnološke promene i stvaranje novih medija, radio je pokazao sposobnost da se brzo prilagodi i pozicionira u odnosu na ostale medijske sadržaje i zato i danas ostaje značajan medij koji nastavlja da ima posebno mesto u oblasti javnog informisanja, podvukao je ministar.

Ristić je predočio da je udruženje RAB Srbija od svog osnivanja posvećeno poboljšanju položaja radio-stanica u Srbiji i unapređenju profesionalnih i etičkih standarda radijskih poslenika.

On je ponovio da će Ministarstvo i dalje biti pouzdan partner svim radijskim poslenicima, i to kroz sprovođenje konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio, za koji će opredeljena sredstva nastaviti da rastu, kroz otvoreni dijalog sa vlasnicima i urednicima radio stanica, kao i kroz zajednički rad na daljem unapređenju položaja radija kao medija.

Ristić je ovom prilikom učestvovao i u panelu,,Radio kao saveznik u svim vremenima“ i još jednom naglasio značaj radija i ulogu koju ima, kao i mogućnosti za dalji razvoj ovog medija kroz korišćenje tehnoloških inovacija i usklađivanje forme programa u skladu sa afinitetima publike.

Konferenciju je organizovala RAB Srbija, a tokom svečanog otvaranja prisutnima se obratila i predsednica ovog udruženja Maja Raković.

Međunarodnoj konferenciji prisustvuje veliki broj medijskih poslenika, čelnika radio-stanica iz zemlje i inostranstva, urednika, voditelja, producenata i stručnjaka u oblasti marketinga.