Foto: srbija.gov.rs

Nastavak ulaganja u Sektor za vanredne situacije

Vesti Autor: M.S. | 16:38 Ponedeljak, 05 02 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić poručio je danas, prilikom obilaska renoviranih prostorija Vatrogasno-spasilačkog bataljona Prijepolje i Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Požega, da će MUP nastaviti da ulaže u bolje uslove rada i opremu svih policijskih službenika.

Gašić je ukazao na to da su usled klimatskih promena elementarne nepogode sve drastičnije i da su u tim situacijama vatrogasci-spasioci uvek prvi na licu mesta, spremni da se suoče sa svim izazovima kako bi sačuvali ljudske živote i njihovu imovinu.

Ministar je najavio da će pripadnicima Sektora za vanredne situacije biti uručena nova vozila i oprema kako bi bili još bezbedniji i efikasniji prilikom obavljanja zadataka, ali i kako bi i dalje hrabro brinuli o bezbednosti i sigurnosti građana.

Za samo godinu dana Ministarstvo unutrašnjih poslova renoviralo je više od 30 objekata i izgradilo i opremilo nove vatrogasne stanice u Trgovištu, Aleksandrovcu i Aleksincu, a u toku je izgradnja objekta sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu, kao i Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Kuli, Negotinu, Velikom Gradištu i Knjaževcu.

Takođe, vozni park Sektora za vanredne situacije biće bogatiji za ukupno 77 novih vatrogasnih vozila na nivou cele Srbije.

Ministar Gašić obišao je danas i pripadnike Policijske uprave u Prijepolju.