Foto: Uzvik

Nestorović - NEĆEMO PODRŽATI nikoga u Beogradu ali možda bude PREBEGAVANJA

Vesti Autor: K.C. | 17:04 Sreda, 14 02 2024 Foto: Uzvik

Poslanik u Skupštini Srbije i neformalni lider pokreta ,,Mi - glas naroda" Branimir Nestorović izjavio je danas u Banjaluci da njegova lista neće podržati nijednu stranu u formiranju vlasti u Beogradu i da je njihov cilj da Srbi u Republici Srpskoj automatski postanu državljani Srbije.

Time se situacija sa konstituisanjem gradske Skupštine i vlasti u Beogradu i dalje dodatno komplikuje. Međutim, ovoga puta dr Nestorović je ipak ostavio mogućnost da do većine u gradskoj skupštini dođe. Kako je precizirao, moguće je ,,prebegavanje" odbornika.

,,Nećemo biti deo nijedne koalicije. Prvu noć posle izbora ja sam rekao da mi nećemo nikoga podržati i ne znam šta se promenilo u međuvremenu. Možda će biti prebegavanja, to je politička realnost. Mi nismo osnovani da bismo u realnom vremenu, politici, neke funkcije podelili, nego smo osnovani da promenimo ideju kako funkcioniše politički sistem u Srbiji" - rekao je Nestorović.

,,Ne želimo da pregovaramo sa Amerikancima, Englezima, Evropskom unijom"- istakao je Nestorović šta još smatra da vlast Srbije ne treba da radi i dodao da smatra da ambasadora SAD u Srbiji, Kristofera Hila, treba proglasiti ,,personom non grata".

Za to vreme građani Beograda čekaju da vide da li će političari uspeti da formiraju gradsku upravu