Foto: Beoinfo

Nikodijević uručio poklone deci Prihvatilišta za decu Beograda povodom proslave Vaskrsa

Vesti Autor: B.O. | 12:53 Nedelja, 05 05 2024 Foto: Beoinfo

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević obišao je danas Prihvatilište za decu Beograda i tom prilikom deci koja borave u Prihvatilištu uručio prigodne poklone kao i vaskršnja jaja. Poklone je obezbedio fudbalski klub Crvena zvezda na inicijativu Nikole Nikodijević.

Nikodijević je tom prilikom čestitao svima koji danas proslavljaju najveći hrišćanski praznik Vaskrs i istakao da mu je veliko zadovoljstvo da kada su veliki praznici, koje provodimo u miru i zajedništvu, bude sa decom iz Prihvatilišta.

– Mi u Beogradu smo jedna velika porodica i želimo da pokažemo ovoj deci da nisu sama, da o njima ima ko da brine i da smo tu za njih 365 dana u godini. Današnja slika dece i njihova radost kada vide da smo tu sa njima je nešto što nam daje snagu da nastavimo da radimo dalje i da sve ono što radimo godinama u nazad dobija smisao sa dečijim osmehom – rekao je Nikola Nikodijević.

On se zahvalio fudbalskom klubu Crvena zvezda na poklonima jer se mališani uvek najviše raduju sportistima.

– Naša vrata su uvek otvorena za sve probleme pred kojima se Prihvatilište nalazi i drago mi je da imamo partnerski odnos. Sistem socijalne zaštite i socijalne politike u našem gradu je poslednjih godina mnogo uznapredovao. Sve ono što je do pre desetak godina bilo nezamislivo u našem gradu poput dnevnih boravaka za stara lica, prihvatilišta za stara lica, gerontoloških centara, veliki broj klubova koji se bave našim najstarijim sugrađanima, više od 790 personalnih asistenata i sve ono što pre nije postojalo, a što danas postoji i olakšava život posebnim kategorijama stanovništva. Trudićemo se da u budućnosti unapređujemo sistem socijalne zaštite u Beogradu jer se razvoj jednog društva i jednog grada meri po tome koliko je razvijena socijalna služba. Drago mi je što iz godine u godinu u tome napredujemo i to će biti jedna od temeljnih politika grada Beograda u budućnosti – poručio je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, ukoliko bude postojala potreba za proširenjem kapaciteta Prihvatilišta Grad će urgetno reagovati i proširiti kapacitete, ali za sada za to nema potrebe.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković takođe je svima čestitala današnji praznik i poručila da na ovaj veliki praznik mislimo na decu koja borave u ovoj ustanovi.

– Moramo da im pokažemo da nisu sama i da radost Vaskrsa unesemo i u ovaj naš zajednički dom. Na usluzi smo svoj našoj deci jer ova deca zaslužuju najbolje – poruka je direktorke Stajković.

Fudbaler Crvene zvezde Nikola Knežević rekao je da mu je jako drago kada vidi da su deca, kojima je bilo teško u životu, srećna. On im je poručio da nastave da guraju dalje i izrazio nadu da će oni biti pre svega dobri ljudi, a onda i dobri sportisti.

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za socijalnu zaštitu Petar Jordanov.