Foto: mod.gov.rs

Novih 15 sanitetskih vozila za vojno zdravstvo

Vesti Autor: M.S. | 16:00 Utorak, 16 01 2024 Foto: mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas u krugu Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu 15 sanitetskih vozila nabavljenih za potrebe sistema zdravstvene zaštite u Ministarstvu odbrane.

Nova sanitetska vozila sadrže svu neophodnu savremenu medicinsku opremu i namenjena su vojnozdravstvenim ustanovama, sa ciljem pružanja bolje zdravstvene zaštite vojnim osiguranicima.

Vučević je objasnio da su među 15 novih sanitetskih vozila, za koja je izdvojeno 120 miliona dinara, i ona za prevoz osoba sa invaliditetom, prevoz osoba koje idu na dijalizu, kao i vozila opšte namene.

On je rekao da je Uprava za vojno zdravstvo rasporedila vozila za zdravstvene ustanove u Beogradu, ali i za vojne bolnice u Novom Sadu i Nišu.

Prema njegovim rečima, osim novih 15 vozila, grupacija Odbrambene industrije Srbije donirala je još dva sanitetska vozila, koja će na zahtev Vojske Srbije biti raspoređena u Drugu brigadu Kopnene vojske kako bi se obezbedio prevoz pacijenata iz tog dela Srbije ka vojnim zdravstvenim centrima, pre svega u garnizonoj ambulanti u Kraljevu, ali i u Raški i Novom Pazaru.

Vučević se ovom prilikom osvrnuo i na projekat unapređenja energetske efikasnosti Vojnomedicinske akademije (VMA), koji se realizuje zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, i naglasio da je to objekat na ponos Ministarstva odbrane i cele države, kao i da je to i dalje jedna od najprepoznatljivijih zdravstvenih ustanova u Srbiji.