Foto: unsplash.com

Od sutra POČINJE isplata UVEĆANIH PENZIJA!

Vesti Autor: K.C. | 08:20 Četvrtak, 01 02 2024 Foto: unsplash.com

Za 1,65 miliona penzionera u Srbiji, bez obzira na svoje prebivalište, kao i to da li primaju celu ili samo deo domaće, a deo inostrane penzije, od sutra, 2.februara, počinje isplata penzija. Od ovog meseca penzioneri će imati uvećane penzije i to za 14,08 odsto. To znači, da pravo na povišicu imaju svi oni koji su u isplatnoj bazi PIO fonda.

Prema kalendaru isplata koje je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), januarske penzije će prvo stići do onih iz kategorije samostalnih delatnosti. Isplata započinje i već sutra 2. februara.

Četiri dana kasnije, 6. februara, počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na to za koji način isplate su se opredelili.

Penzije će, po običaju, poslednji dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih, pa će za one kojima novac stiže preko tekućih računa isplata početi 8. februara, a za ostale 10. februara.

Prosečna penzija za decembar iznosila je 39.850 dinara, a januarski ček biće uvećan pa će prema najavama iz PIO fonda prosečna penzija u Srbiji biti oko 45.775 dinara.