Foto: msp.gov.rs

Odbačeni navodi MSP Slovenije o izjavi predsednika Srbije

Vesti Autor: M.S. | 18:34 Sreda, 24 04 2024 Foto: msp.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u Sloveniji odbacio navode Ministarstva spoljnih poslova Slovenije o izjavi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kojim povodom je pozvan danas na razgovor.

-Naš otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u Sloveniji odbacio je navode slovenačkog Ministarstva spoljnih poslova o izjavi predsednika Aleksandra Vučića.

To predstavlja inverziju stvarnosti, jer, umesto da se Slovenija izvini Srbiji što je narušila naš teritorijalni integritet priznajući „Kosovo“ i što je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija prekršio sva pravila prisustva na sednicama, omogućavajući Osmanijevoj da dovede navodne žrtve bez ikakvog obaveštavanja Srbije o tome, što se nikad dosad nije desilo u UN-u, slovenački zvaničnici traže izvinjenje što je predsednik Vučić izrazio ogorčenje zbog takvog poteza, koji je očigledno bio dogovoren ranije.

Ne bih da podsećam na to da je Srbija podržala izbor Slovenije u Savet bezbednosti. Ovakvi potezi Slovenije u međunarodnim organizacijama narušavaju upravo naše bilateralne odnose i nekorektno je odgovornost prebacivati na Srbiju, koja samo reaguje na poteze Slovenije, naveo je Dačić.