Foto: zvezdara.rs

OPOZICIJA NEZADOVOLJNA - vlast nije prihvatila uslove za lokalne izbore

Vesti Autor: K.C. | 18:03 Sreda, 03 04 2024 Foto: zvezdara.rs

Raspisivanju izbora za Skupštinu grada Beograda prethodio je skupštinski kolegijum o poboljšanju izbornih uslova između predstavnika opozicije i vlasti, koji je predvodila predsednica skupštine Ana Brnabić i koji je završen bez dogovora učesnika.

Predstavnici vlasti nisu prihvatili uslov opozicionih koalicija ,,Srbija protiv nasilja" i NADA da svi lokalni izbori koji treba da se održe ove godine budu u istom danu.

Vojislav Mihailović iz koalicije NADA poručio je da oni ne mogu da izađu na takve izbore niti će oni biti važeći.

Predstavnik koalicije Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić kazao je da vlast nije pristala da se svi lokalni izbori održe u istom danu i da nepristajanje na to potvrđuje njihovu nameru da i u narednom izbornom procesu nastave da rade ono što su radili - seljenje birača, pritisak na glasače, kao i fantomski birači.
,,Mi želimo da izađemo na izbore, ali vlast je odabrala da na izbore ide bez opozicije. Ili ćemo imati izbore ili nećemo“, kazao je Miroslav Aleksić

Radomir Lazović je poručio da se opozicija fokusirali na tri minimalna zahteva, ali iz materijala koje su dobili od vlasti jasno je da oni nemaju nameru da ispune preporuke ODIHR.