Foto: srbija.gov.rs/Slobodan Miljević

Vučević prisustvovao obeležavanju slave Grada Beograda

Vesti Autor: M.S. | 19:35 Četvrtak, 13 06 2024 Foto: srbija.gov.rs/Slobodan Miljević

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević prisustvovao je danas u Skupštini grada Beograda obeležavanju slave Grada Beograda – Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana.

Slava je obeležena sečenjem slavskog kolača, a u tom činu, pored Vučevića, učestvovali su i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, kao domaćin, patrijarh srpski Porfirije i član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević.

Prijemu povodom Spasovdana prisustvovali su i ministri bez portfelja u Vladi Srbije – Novica Tončev, Tatjana Macura i Nenad Popović, direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon, predstavnici verskih zajednica, ambasadori, pripadnici Vojske Srbije, odbornici u Skupštini grada Beograda i druge zvanice.

Spasovdanska litija će, kako je predviđeno, krenuti od Vaznesenjske crkve u 19 časova Ulicom Kralja Milana do Trga Slavija, gde će patrijarh Porfirije pročitati sveto Jevanđelje i osveštati prestoničke ulice. Litija će se potom kretati do Hrama Svetog Save, gde će uslediti patrijarhova beseda.