Foto: ig/milicdrdragan

Opozicija u Nišu ne prihvata odluke suda ali NEĆE NA PROTESTE!

Vesti Autor: K.C. | 14:14 Sreda, 03 07 2024 Foto: ig/milicdrdragan

Predstavnici četiri niške opozicione liste neće pozivati građane na proteste, niti će prihvatiti odluku Višeg suda, već će nastaviti pravnu borbu, saopštio je jedan od lidera opozicije u Nišu Dragan Milić.

Portal ,,Južne vesti" prenosi Milićeve reči da, kao u šahu, imaju sve pripremljene poteze, ali da ih ne otkrivaju, a da su sledeći koraci podnošenje prijava protiv sudija koji su, kako ističe, doneli skandaloznu odluku, kao i 3 krivične prijave protiv predsednice Gradske izborne komisije Danijele Milićević.

Danima se čekala reakcija niške opozicije o tome šta će dalje učiniti nakon odluke Višeg suda koji je odbio sve njihove prigovore.

Na zajedničkoj konferenciji za medije lideri opozicije u ovom gradu rekli su da ipak postoji još pravnih sredstava kojima mogu da se bore.

Prema njihovim rečima, opcije da se prihvati odluka suda ili izađe protest, napominje Milić su neprihvatiljive.

,,Mi ćemo da nastavimo da branimo ovu našu nesumljivu pobedu na drugi način, a to je opet legalnim putem. Šta to znači? Pokrenućemo postupak protiv sudija koji su doneli ovu skandaloznu odluku koja je neprimerena i koji su pogazili svoju čast. Oni su morali da sude u skladu za zakonom, a ne u skladu sa poličkim željama pojedinaca", ističe Milić.
Kaže i da im predstoji dalja borba pred Ustavnim sudom, a kada i to iscrpe, ići će dalje.

Na novinarsko pitanje šta će učiniti kada bude sazvana konstitutivna sednica, odgovorio je da već imaju pripremljene poteze, kao u šahu, i da niko ne mora da brine, ali da ih neće unapred otkrivati.

Lider liste ,,Biramo Niš" Đorđe Stanković najavio je da će danas podneti 3 krivične prijave protiv predsednice Gradske izborne komisije u Nišu Danijele Milićević i drugih osoba koje su, kako tvrdi, učestvovale u izbornoj krađi i falsifikovanju.