Foto: ig

Opštini Sopot šest tona naftnih derivata kao PODRŠKA RAZVOJU lokalne privrede

Vesti Autor: K.C. | 14:03 Utorak, 26 03 2024 Foto: ig

Vlada Republike Srbije ustupiće 3 tone benzina i 3 tone dizela opštini Sopot, kao deo kontinuiranog angažmana u podršci lokalnom razvoju, čime se samo potvrđuje naša posvećenost razvoju lokalne privrede i unapređenju kvaliteta života u zajednici, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas održao sastanak sa predsednikom opštine Sopot Živoradom Milosavljevićem.

- Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine je kroz nedavne inspekcijske nadzore oduzeo značajne količine goriva koje će biti preusmerene gradskim opštinama Sopot i Grocka, a u svrhu podrške razvoju lokalne privrede. Nafta i benzin biće iskorišćeni za svakodnevne aktivnosti, bilo da je reč o funkcionisanju javnog prevoza, održavanju komunalne infrastrukture ili podršci lokalnoj privredi i ljudima koji žive od poljoprivrede -istakao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je podvukao da ovaj gest nije samo izraz podrške, već i odraz naše posvećenosti jačanju lokalnih zajednica širom zemlje kao i da predstavlja još jedan primer solidarnosti i saradnje.

- Verujem da je svaki vid podrške lokalnim zajednicama korak ka jačanju nacionalne ekonomije. Verujem u potencijal opštine Sopot i radujem se nastavku naše saradnje kako bismo zajedno ostvarili još veće uspehe u pravcu jačanja kvaliteta života građana - naglasio je Momirović.