Foto: unsplash.com

Počelo ELEKTRONSKO ZAKAZIVANJE termina za upis u osnovnu školu

Vesti Autor: K.C. | 09:17 Četvrtak, 21 03 2024 Foto: unsplash.com

Zakazivanje termina za upis i testiranje dece u prvi razred osnovne škole kojoj teritorijalno pripadaju, počelo je elektronskim putem, preko Portale e-Uprava, a prvog dana prijavljeno je skoro 7.500 đaka.

Zakazivanje termina za upis dece u prvi razred jeste jedan od prvih koraka u procesu upisa dece u osnovnu školu. Roditelji ovom prilikom rezervišu termin i to mogu učiniti od 1. aprila do 31. maja", rekla je pomoćnik direktora Kancelarije za IT i eUpravu Biljana Marić.

Navela je da je juče do kraja dana podneto oko 7.500 prijava za rezervaciju termina za upis dece u prvi razred osnovne škole.

Svaka škola u Republici Srbiji definiše svoj kalendar i stavlja na raspolaganje termine koje roditelji mogu da izaberu. Samim tim roditelji u ovom procesu školi najavljuju upis deteta da škola može da evidentira i da po službenoj dužnosti pribavi svu potrebnu dokumentaciju”, rekla je Marić i dodala da je za zakazivanje termina potrebno da budete registrovan korisnik, odnosno da imate kreiran nalog na Portalu za elektronsku identifikaciju eid.gov.rs.