Foto: ig/bosko_obradovic

PROTEST desnice ispred Vlade Srbije, blokirana Nemanjina ulica

Vesti Autor: K.C. | 13:42 Petak, 24 03 2023 Foto: ig/bosko_obradovic

Povodom godišnjice NATO bombardovanja, četiri stranke koje sebe nazivaju "državotvornom opozicijom" održavaju proteste. Ispred Vlade Srbije počeo je skup na koji su pozvale partije desnice, a saobraćaj u Nemanjinoj ulici je blokiran.

Kako se navodi, skupu prisustvuju i lider Dveri Boško Obradović, kao i predsednik Nove DSS Miloš Jovanović, a na skupu su ponovili svoje zahteve. Naime, oni pozivaju da se odbavi evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i da ukoliko se to ne učini raspišu vanredni parlamentarni izbori, kao i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku.

Oni su najavili da će i u narednom periodu da sprovedu slične akcije, kao i da će se naredne nedelje obratiti Ustavnom sudu Srbije da se izjasni o evropskom planu, te da će podneti krivičnu prijavu protiv Vučića.

"Postoji samo jedan odgovoran čovek i za sve što će se dešavati u narednom periodu u Srbiji postoji samo jedan odgovoran čovek, to je Aleksandar Vučić. On je danas jedini izvor nestabilnosti u ovoj zemlji. On je jedina figura koja najbrutalnije ugrožava bezbednost države Srbije i to čini svojom protivustavnom i antidržavnom politikom. Ja ću vas podsetiti i to svakim danom moramo da podsećamo široku javnost, da je Aleksandar Vučić prihvatio sporazum kojim se prznaje secesija naše južne pokrajine. Time je najbrutanije pogazio ustav Republike Srbije i ugrozio budućnost ove zemlje", rekao je lider Nove DSS Miloš Jovanović.
Skup je organizovan i u Novom Sadu, na platou ispred pokrajinske vlade. Međutim, situacija je tamo nešto drugačija, pa su se okupljeni razišli već posle dvadesetak minuta.